2822083246 Κουτσοματάδος, Χανιά olgamilonaki@yahoo.gr
hero image
 

Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ
Όασις | Παραδοσιακή Ταβέρνα Χανιά Κρήτης


Ο Κουτσοματάδος, ανήκει στον δήμο Κισσάμου της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων που βρίσκεται στην Περιφέρεια Κρήτης. Είναι μία ήσυχη περιοχή με το πράσινο της φύσης να κόβει την ανάσα. Συνδυάζει βουνό και θάλασσα αφού κοντά στην περιοχή υπάρχουν μερικές από τις πιό γνωστές παραλίες της Κρήτης. Μερικές από τις παραλίες αυτές είναι:

ΕΛΑΦΟΝΗΣΙ ΧΑΝΙΩΝ


Το Ελαφονήσι (Ελαφόνησος για πολλούς), βρίσκεται στο νοτιοδυτικότερο άκρο του νομού Χανίων της Κρήτης και είναι κάτι μεταξύ νησιού και χερσονήσου, διότι, για να πάτε θα χρειαστεί να  περπατήσετε μέσα στο νερό. Τόπος ιδιαίτερου φυσικού κάλλους και προστατευόμενη περιοχή Natura.

Αυτό που χαρακτηρίζει το Ελαφονήσι και το κάνει μέρος εξωτικό, είναι οι μικρές νησίδες με την πολύ ψιλή λευκή αμμουδιά που ροζίζει σε αρκετά σημεία, η λιμνοθάλασσα που σχηματίζεται και τα τιρκουάζ αβαθή νερά. Όλη η περιοχή αποτελεί μια απέραντη καλοκαιρινή παιδική χαρά για μικρούς και μεγάλους.

 
 
ΚΙΣΣΑΜΟΣ

Κύρια παραλία της Κισσάμου είναι ο "Μαύρος Μόλος", στο δυτικό άκρο της πόλης όπου βρίσκονται συγκεντρωμένα και τα περισσότερα καινούργια ξενοδοχεία.

Εκτός από τον Μαύρο Μόλο, την κύρια παραλία της Κισσάμου, στον δρόμο που συνεχίζει δυτικά της πόλης και μέχρι εκεί που ξεκινάει η χερσόνησος της Γραμβούσας, υπάρχουν μερικά μικρά, όμορφα, απόμερα και απάνεμα κολπάκια. Ένα από αυτά είναι στην τοποθεσία Ντάμιαλη, λίγο πριν το λιμάνι Καβονησίου της Κισσάμου. Συνεχίστε και αμέσως μετά το λιμάνι στρίψτε δεξιά και θα βρείτε μια σειρά από επίσης όμορφες παραλίες και κολπάκια στην Παχιά Άμμο και στα Βιγγλιά.
 
ΜΠΑΛΟΣ

Η λιμνοθάλασσα του Μπάλου βρίσκεται 53 χμ από την πόλη των Χανίων και σχηματίζεται ανάμεσα στη χερσόνησο Τηγάνι και τη δυτική πλευρά του ακρωτηρίου της Γραμβούσας. Μία ματιά αρκεί για να αντιληφθείτε ότι ο Μπάλος δεν είναι απλά μία παραλία, αλλά ένα κομψοτέχνημα της φύσης που έχει πρωταγωνιστήσει σε εκατοντάδες καρτ ποστάλ και έχει λατρευτεί από τις χιλιάδες των τουριστών που κάθε χρόνο φτάνουν ως εδώ.

Η λευκή άμμος χρωματίζει τα ζεστά και ρηχά νερά του Μπάλου σε όλες τις εκδοχές του γαλάζιου και του μπλε. Στην παραλία θα βρείτε ομπρέλες και ξαπλώστρες, καθώς και μία πρόχειρη καντίνα του δήμου. Όπως και ολόκληρη η χερσόνησος της Γραμβούσας, έτσι και ο Μπάλος έχει ενταχθεί στο δίκτυο προστασίας Natura 2000.
 
ΦΑΛΑΣΑΡΝΑ

Η παραλία στα Φαλάσαρνα έχει βραβευτεί σαν η πιο όμορφη παραλία της Κρήτης και συμπεριλαμβάνεται πάντα μέσα στο top10 των καλύτερων παραλιών στην Ευρώπη, διαθέτοντας υπέροχη λευκή ψιλή άμμο και ζεστά, κρυστάλλινα και πεντακάθαρα νερά.


Xωρίζεται σε αρκετές μικρότερες παραλίες μεταξύ των οποίων παρεμβάλλονται βράχια ή αμμοθίνες. Η πιο διάσημη, μεγαλύτερη και ίσως πιο όμορφη από αυτές είναι η Παχιά Άμμος, όπου θα βρείτε beach bars, αναψυκτήρια με ξαπλώστρες και θαλάσσια σπορ. Λίγο βορειότερα βρίσκεται η Μικρή Παραλία που μόνο μικρή δεν είναι, εφόσον εκτείνεται σε μήκος περίπου μισού χιλιομέτρου. Αν δε θέλετε κόσμο και φασαρία, τότε μπορείτε να κατευθυνθείτε νότια της Παχιάς Άμμου. Εκεί θα συναντήσετε μία ακόμα εκτενή αλλά σχετικά απομονωμένη παραλία με άμμο και βραχώδη βυθό. Εξίσου απομονωμένες είναι και δύο ακόμα παραλίες, μία ακόμη νοτιότερα στο λιμανάκι του χωριού, καθώς και μία βορειότερα κοντά στον αρχαιολογικό χώρο.